С концерт деца и възрастни посрещнаха началото на свещения месец Рамазан в Кърджали

Над 400 деца от региона участваха в тържествената програма в град Кърджали, посветена на началото на свещения месец Рамазан. Традиционния фестивал за деца „Добре дошъл Рамазан“ се организира от Районно мюфтийство Кърджали.

В приветствието си в началото на концерта в Дома на културата в Кърджали кметът Ерол Мюмюн подчерта, че всяка елигия се уповава на традиционните ценности, които всеки човек носи в сърцето си. „Нашата религия ни учи да сме смирени, да почитаме по-възрастните, да уважаваме традициите и ценностите и най-вече да вярваме във Всевишния. Вярващият човек е добър човек, той не може да прави злини, неговото място е отредено в Рая“, каза още градоначалникът.

С традиционния фестивал за деца „Добре дошъл Рамазан“ бе поставено  началото на свещения месец Рамазан. „Това е месецът, в който ние се пречистваме, за да поискаме прошка и да бъдем по-добри хора. Нека в този месец да сме по-сплотени, в душите ни да има мир, за да може в края на месеца, когато настъпи времето за празника, всеки един от нас да поиска прошка от по-възрастните“, каза още Ерол Мюмюн.

Специалното послание на градоначалника към децата беше да почитат Бога, да бъдат добри и да се вслушват в съветите на родителите си.

Ерол Мюмюн открехна завесата и за едно предстоящо събитие, като обяви, че на 13 април в Кърджали ще гостува известна турска поп звезда.

Районният мюфтия Басри Еминефенди също отправи поздрав към присъстващите в залата. Той говори за смисъла на свещения месец Рамазан, за това, какво трябва да правят вярващите в дните на пости, предшестващи големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

Гости на фестивала бяха кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн, аташето по социалните въпроси в Генералното консулство на Р Турция в Пловдив Мехмед Кафеджеоглу, народните представители от ДПС Елван Гюркаш, Адлен Шефкед и Байрам Байрам, областният председател на ДПС Ресми Мурад, заместник-кметът на община Кърджали Байрям Байрям, председателят на Общински съвет – Кърджали инж. Мухаррем Мухаррем и други, съобщиха от пресцентъра на община Кърджали.

В края на тържествената програма всички деца – участници бяха осигурени подаръци и почерпка.

Източник: БНР-Кърджали

 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *