Списание „Мюсюлмани“ празнува 350-ия си брой

Екипът на списание „Мюсюлмани“ отпразнува излизането от печат на 350-и брой на ежемесечното издание.

Тържественият повод беше отбелязан със семинара „Мюсюлманско-турската периодика и списание „Мюсюлмани“.

Събитието, организирано от Издателството към Главното мюфтийство, отдаде почит на всички редактори, журналисти, писатели и читатели, които са допринесли през годините за развитието на списанието и вестника със същото име.

Ръководителят на Издателството Джамал Хатип благодари на всички, които и днес продължават да достигат до читателите чрез сп. „Мюсюлмани“, представяйки в него важните за общността ни теми.

Участници в различните панелите бяха преподавателят във Висшия ислямски институт д-р Селиме Хасанова, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, д-р Ахмед Кьороглу, Сабри Алагюз и районният мюфтия на Плевен Мурад Бошнак.

Те изнесоха доклади за историята на печата на турската и мюсюлманска общност в България и на Балканите, за историята на вестник и списание „Мюсюлмани“, както и на детското списание „Хилял“, което се разпространява като притурка към списанието.

Празничната програма завърши с връчване на почетни плакети и грамоти за принос в развитието на печатното издание. Сред отличените бяха разпространители на списание „Мюсюлмани“, както и служители с принос в издателската дейност на Мюсюлманско изповедание.

Гостите имаха възможност да разгледат изложба с историята на вестник и списание „Мюсюлмани“ и да си закупят книги от Издателството на Мюсюлманското изповедание.

Източник: Главно мюфтийство


 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *