Организират първа Балканска вечер на турската поезия в Кърджали

На 15 ноември (четвъртък) от 18 часа в салона на Дома на културата ще се проведе първа Балканска вечер на турската поезия. Над 15 даровити творци на перото от България, Турция, Гърция, Косово, Македония и Молдова ще представят чрез своите творби турското културно богатство на Балканите. Културната проява се провежда под егидата и подкрепата на валията на Одрин Хасан Дуруер. А организатор е Дружеството за турска култура и изкуство в Кърджали.

Пред публиката свои любими стихотворения ще четат Джанан Юзер (Косово), Сабри Алагьоз (България), Мустафа Хатиплер (Турция), Сезен Сейфуллах (Македония), Шефат Ахмед (Гърция), Гюллю Каранфил (Молдова) и др.

Поетичната вечер ще завърши с концерт на Ансамбъла за турски песни и танци „Кърджали” към читалище „Юмер Лютфи” и ансамбълът за турски народни песни към женско сдружение „Букет” в Кърджали.

Като гости на културното събитие се очакват да присъстват генералните консули на Турция в Пловдив и Бургас Шенер Джебеджи и Джем Улусой, валията на Одрин Хасан Дуруер, представители на изселническите организации в Турция, кметове на общини от областта.

Три екипа от турски национални телевизии ще снимат поетичната вечер.

Източник: Кърджали Хабер