Зюхре Адем представи дебютната си стихосбирка

Зюхре Адем превърна детската си мечта в реалност и представи дебютната си стихосбирка „От дълбините на сърцето“. Точно от недрата на душевните изживявания извира и нейното вдъхновение.

Официалната премиера на книгата се проведе в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ в присъствието на членове и доброволци на Фондация „От мечта до реалност“. Самата Зюхре Адем също е член на Управителния съвет. Всички дошли на уважат литературното събитие бяха посрещнати със сладка почерпка от поетесата. С изпълнения на пиано изискан тон на вечерта придадоха Павел Генчев и Михаил Стоядинов от школа „Enjoy Music & Art School“ с ръководител Адриан Маджаров, който сам допълни музикалната програма.

Председателят на Фондацията Айтен Кязимова преведе публиката през житейските друми от нелекия път на Зюхре, която въпреки несретите успява да напише своята приказка за чудото и осъществяването на бляновете. Поетесата е завършила основно училище в родното Мъдрево и средно образование в ПГХТБТ „Мария Кюри“ в Разград. Започва да пише, когато е на 10 години. За нея словоизлиянието е бягство от сивото ежедневие. В думите ѝ прозират смелост, болка, тъга, любов, „буря от емоции“, както ги нарича самата Зюхре Адем. „В стихосбирката исках да пресъздам някои от безбройните нюанси на човека“, сподели поетесата.

Корицата на „От дълбините на сърцето“ е дело на нейната дъщеря – Ниляй, която прочете своето стихотворение, посветено на Гимназията по химия, където учи.

Зюхре Адем изказа благодарности на дарителите, Фондацията и близките, благодарение на които е осъществила детската си мечта. Приходите от продажбата на книгата ще дари за нуждите на организацията. На литературната среща присъства и кандидат-депутатът Гюнай Хюсмен, който също направи дарение за целите на Фондацията.

Източник: Екип 7
Автор: Десислава Стефанова 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *