Близнаците Орхан и Осман Исмаил откриха изложба в родното си село

Близнаците художници Орхан и Осман Исмаил откриха изложба в село Владимировци, община Самуил.

Изложбата под надслов „От Владимировци до Брюксел” бе организирана от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” – Разград в лицето на директора на институцията Димитър Петров и читалището в село Владимировци, в лицето на библиотекаря и дългогодишен читалищен работник Гюлтен Сабри.

Димитър Петров направи ретроспективна разходка за битието и творческото развитие на близнаците от ученическата скамейка на ХГ „Анание Явашов” в Разград, през университета в Шумен, от самостоятелни и общи художествени изложби, открити изложби, пленери, бианалета в България и чужбина /Анкара, Разград, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора и София до МОН и коридорите на Европарламента в Брюксел/.

Специални гости бяха зам. кметовете на Самуил Сами Сами и Севим Рамаданова, Мехмед Серат – управител на Общинско предприятие, кметът на Владимировци Ибрахим Ахмед, музикалният оформител Нуртен Ахмед. И още представители на НЧ „Иван Вазов” – 1918, децата от ДГ „Радост” с преподавателките си Нефисе Азис и Джемиле Хайредин, представители на ОУ „Хр. Ботев”, ученици и учителите: Айхан Исмаил, Осман Юмер, Джелял Хюсмен, Гюнел Юмер и синът на известния учител Нако Наков.

Източник: Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” – Разград